Hygieniapassi

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Suomessa elintarvikealalla työskentelevien on tunnettava elintarvikehygienian perusasiat. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, mikäli työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi tarvitaan, mikä työskennellään esim. kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa.

Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty.Osaamistestin tekevät Elintarvikeviraston hyväksymät testaajat. Hygieniapassi on voimassa sen jälkeen kun olet suorittanut hygieniaosaamistestin hyväksytysti

Hygieniapassitestin osa-alueet ovat

1. Mikrobiologian perusteet sekä elintarvikkeiden saastuminen

2. Ruokamyrkytykset

3. Hygieeniset työskentelytavat

4. Henkilökohtainen hygienia

5. Puhtaanapito

6. Omavalvonta

7. Suomen elintarvikelainsäädäntö ja viranomaiset

.

 
 
Tulosta tämä sivu
Julkaisujärjestelmä SiteSystem Netello Systems Oy